A következő cikkünkben megismerhetitek legújabb edzőnket, aki alig várja már, hogy elkezdje a fejlesztéseteket! 🙂

Danival egy 4 hónapos új edző keresési időszaknak lett vége, amely azt jelenti, hogy innentől kezdve még tovább tudunk fejlődni, több órát tudunk tartani és még minőségibb szolgáltatás tudunk nektek nyújtani! 🙂

Az alábbiakban fogadjátok szeretettel Dani bemutatkozó írását, amely összefoglalja azt, hogyan jutott el a nem annyira szeretek sportolni életstílustól, egészen odáig, hogy embereknek segítsen a sport világában elérni a céljaikat! 🙂

A kezdetek

Sziasztok Takács Dani vagyok a Maradj Mozgásban edzőterem legújabb edzője. De ezt már tudjátok, úgyhogy jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan lett belőlem edző. A rövid válasz az, hogy hosszas munkával, ha pedig érdekel az egész sztori akkor olvass tovább 🙂

Gyerekként, főleg később iskolás koromban egyáltalán nem állt hozzám közel a mozgás. Ennek ellenére számos sportot kipróbáltam: kosárlabda, foci, kung-fu, de igazából sehol sem találtam meg azt amit kerestem. Nem úgy a videójátékokban. Suli után egyből haza, bevágódtam a számítógép elé és aztán mehet a WoW, a LoL, vagy igazából bármi amit barátaimmal tudtam játszani.

Az első sport amit először élveztem az középiskolában a floorball volt. Eleinte bevallom őszintén, hogy csak azért jártam, mert ezzel ki tudtam váltani a 0. vagy 9. órában tartott tesi órákat, amire nem igazán volt kedvem soha bejárni. A floorballozással töltött idő során viszont egy remek csapat kovácsolódott össze, egyik akkori barátommal felkaroltunk két alsóbbévest, és egy olyan ütős „B” csapatot raktunk össze, ami nem egyszer messze jobb eredményeket hozott, mint az iskolánk „A” csapata.

Viszont sajnos nem tartott ez örökké, a középiskola elvégzése után abbahagytam a floorballt. Ekkor kezdődött az újabb útkeresés. Mivel tartottam attól, hogy csak úgy lesétáljak egy konditerembe bármilyen előzetes tudás vagy edzettség nélkül, ezért elkezdtem mindenféle otthoni saját testsúlyos edzést végezni.

A sport szeretete

Ekkor még teljesen koncepció nélkül, össze-vissza edzettem mindenfélét amit találtam. Ami először behúzott az Paul Wade Fegyencedzés nevű könyve volt. Természetesen amilyen gyorsan jött ez a hullám, olyan gyorsan el is múlt, mivel akkoriban semmi türelmem nem volt, és azt vártam az edzéstől, hogy 1-2 hónap alatt érjek el olyan fizikumot, amit most már látok, hogy évek munkája. Nem meglepően ez a megfelelő edzéstervezés és táplálkozás, és türelem nélkül nem hozott eredményeket.

Takács Dani

A hatalmas változást az hozta meg az életemben, amikor csodálatos párom biztatására elkezdtem vele együtt súlyemelő edzésekre járni. Az ottani edzőink igazi profik voltak: Európa és világbajnok erőemelők voltak mindketten, bőven volt mit tőlük tanulnom.

Szerintem náluk szerettem meg igazán edzeni, mivel láttam hogy ennek az egésznek van értelme (és főleg eredménye), ha az ember belerakja az időt, energiát, és profi edzőkkel dolgozik. Náluk rengeteget tanultam a gyakorlatok helyes kivitelezéséről és a szépen progresszíven felépített edzéstervekről. Sajnos egy idő után nem fért már bele az időnkbe, hogy együtt tudjunk edzeni, és így nem jártunk tovább hozzájuk.

Ezután, mivel már megízleltem a súlyzós edzést, nem tudtam abbahagyni. Saját magamnak raktam össze edzésterveket azokból a gyakorlatokból amiket korábban megtanultam. Rengeteg videót néztem edzésről, edzéstervezésről, gyakorlatokról. Amikor csak tehettem edzésről szóló tartalmakat fogyasztottam szabadidőmben.

Az edzősködésig

Mivel nem kifejezetten élveztem az IT-s munkámat, viszont úgy éreztem, hogy az edzést tudnám hivatásként csinálni, beiratkoztam az IWI fitness instruktori képzésére, amit 2022 elején be is fejeztem. Utána még foglalkoztam egy kicsit szoftverbeállítással, de igazából a szívem már teljes mértékben az edzés és az edzősködés felé húzott. 2023 januárjában úgy döntöttem, hogy beiratkozom szintén az IWI-nél a nemzetközi személyi edzői tanfolyamukra, amin azóta is tanulok.

Ha Danival szeretnétek találkozni az edzéseinken, akkor első körben a Cross óráinkat kell majd keresnetek. Középhaladó edzéseket fog tartani, azonban a későbbiekben haladó és kezdő óráinkon is lehetőséget fog kapni, továbbá TRX edzéseket is fog tartani! 🙂

Köszöntünk Dani a csapatunkban, sok élménydús órát és brutál sok emlékezetes pillanatot kívánunk! 🙂