Halász Csilla - bemutatkozó interjú - Maradj Mozgásban Edzőterem

Halász Csilla – bemutatkozó interjú

Újabb bővülésen vagyunk túl, és most egy egy olyan hölgy lett a csapatunk következő, immár 5. tagja, aki nem csak a TRX-hez, de a zenéhez is nagyon ért! 😛 Csilla gitár tanár és ebből is látszik, mennyire kedveli az embereket! 🙂

Olvassátok el Csilla bemutatkozó blogbejegyzését és várunk benneteket az edzésén! 🙂

Mi inspirált arra, hogy edző legyél?

A tudásvágy. Gyerekkorom óta életem meghatározó része a sport, sok sportágban és mozgásformában kipróbáltam magamat. Egy idő után azt vettem észre, hogy a mindennapi életem szerves és meghatározó részévé vált. Már nem csak csinálni szerettem volna, hanem érteni is hozzá. A gyakorlati tudásom mellé szerettem volna egy elméletit is.

Mivel foglalkoztál mielőtt elkezdted az edző iskolát?

Művész közegből érkeztem a sport világába. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának klasszikus gitár szakán szereztem diplomát. Az edzői hivatás mellett gitártanár vagyok.

Melyik iskolát végezted el?

Az alapokat az IWI Nemzetközi Fitnesziskola Csoportos Fitness Intruktor képzésén sajátítottam el. Ez után elvégeztem az R-med Akadémia TRX Suspension Trainer képzését. Jelenleg is az IWI Nemzetközi Fitnesziskola tanulója vagyok és hamarosan egy sikeres vizsgatétel után személyi edzővé is válok.

Mit szeretsz legjobban az edzői munkádban?

Nehéz egyvalamit kiemelni. Szeretek emberekkel foglalkozni. Segíteni nekik abban, hogy a mozgás ne a mindennapi életükkel együtt járó kötelező rossz legyen. Emellett egy kreatív munka, sokszínű és változatos.

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig edzőként szembesültél?

Az elhelyezkedés. Beleugrani az ismeretlenbe. A tanári munkám mellett tanulni és kiépíteni egy teljesen más világot. Elhinni, hogy annak ellenére, hogy egész életemben zenésznek és tanárnak készültem válhatok hiteles, szakképzett edzővé.

Miért jelentkeztél a Maradj Mozgásban Edzőterembe?

Az edzőterem honlapját böngészve az az érzés kerített hatalmába, hogy ez egy jó hely. Azonosulni tudtam Dóri és Norbi szakmához, vendégekhez és edző munkához való hozzáállásával. Szerettem volna egy olyan edzőteremhez csatlakozni, ahol valóban odafigyelnek a vendégekre és lehetőséget nyújt számomra, hogy tovább fejlődjek szakmailag.

Miből nyered a motivációdat nap mint nap?

A körülöttem lévő emberekből és önmagamból. Az edzői szakmának köszönhetően sok emberrel ismerkedek meg, és ez a sok ember mind más és más. Különböző célokkal, gondolatokkal és akarattal rendelkeznek. A mindennapok során ők motiválnak. A sikereik, amiket edzés során elérnek és azok is, amiket elmesélnek, megosztanak velem.

Mit csinálsz szabadidődben?

Sportolok. 🙂 26 év nem volt elegendő arra, hogy minden sportágat kipróbáljak és megunjak. Ha nyugisabb és kevésbé izzasztó programra vágyok, akkor olvasok. Kikapcsol és feltölt a családommal és barátaimmal töltött idő is. Velük is igyekszem minél aktívabb programot szervezni.

Ha egy híreséggel edzhetnél együtt ki lenne az és miért?

Channing Tatum. Roppantmód érdekel, hogy milyen gyakorlatokkal érte el a filmekben látott kockáit 🙂 és biztosan kérnék egy-két táncleckét is tőle.

Van-e sportoló példaképed? Ha igen, kicsoda?

Nagy-Kovács Ramóna hozzáállása a sporthoz számomra példaértékű. Fiatal anyukaként 2 kicsi gyerek mellett is megtalálja a módját és lehetőségét annak, hogy mozogjon. Neki és családjának a mindennapjaihoz a sport természetes módon tartozik hozzá.

Mi a legnagyobb álmod, amit szeretnél megvalósítani?

Nincsenek nagyratörő álmaim, mégis a mai világ legnehezebben megvalósítható dolgairól ábrándozom. Egészséges egyensúly család és munka között. Kiégés elkerülése. Folyamatos fejlődés és motiváció a szakmában. Egészségben és biztonságban tudni a szeretteimet és családomat. A “szürke” hétköznapokon is mosolyogni, mert boldog és teljes életet élek.

Mire vagy a legbüszkébb, amit eddig elértél?

Arra, hogy az egyetem elvégzése után volt bátorságom belevágni az edzői szakmába. Arra, hogy bekerültem a Maradj Mozgásban Edzőterem edzői csapatába. <3

Miben szeretnél még fejlődni?

Szeretnék még szakmailag és emberileg is fejlődni az edzői pályán. Szeretnék egy olyan sokoldalú tudásra szert tenni, amellyel komplex módon tudok segíteni a hozzám járó vendégeknek az egészséges életmód kialakításában és megőrzésében. Egy olyan edzővé szeretnék válni, aki nyitott, könnyen kommunikál és minden vendéggel megtalálja a közös hangot.

Ha választhatnál egy szuperképességet, mi lenne az?

Repülés.

Ha egy napra bárki bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Az egyik vendégem, hogy láthassam magam kívülről edzőként. Biztosan nagyon tanulságos lenne.

És végezetül, miben szeretnél leginkább segíteni a vendégeidnek?

Abban, hogy az évek előrehaladtával is fájdalom nélkül élvezhessék a mindennapjaikat. Ne okozzon nekik nehézséget a lépcsőn járás vagy az ágyból való felkelés. Megtalálják az örömöt a sportolásban. Fejlődhessenek és olyan dolgokra is képessé váljanak, amit nem is gondoltak volna. És természetesen abban, hogy büszkén mesélhessék az ismerőseiknek, hogy ők bizony egészséges életet élnek.


Nézzétek meg Csilla edzés időpontjait az órarendre kattintva, majd várunk benneteket egy kellemes átmozgatásra! 🙂

További hasznos olvasnivalók

Itt mindent megtalálsz, amire extraként szükséged lehet, ha edzésen kívül is fejlődni, tanulni szeretnél! Ezeket is olvastad már? 🙂

Interjú, egy korábbi nyílt napi résztvevőnkkel

Minden hónapban nyílt napot tartunk edzőtermünkben, és ennek apropójaként úgy döntöttünk, hogy az egyik korábbi résztvevőnkkel, azóta töretlenül lelkes tanítványunkkal,…
Bővebben

3 recept ötlet, ha nem vagy konyhatündér

A következő 3 receptet Szandi készítette elő nektek, szóval, nincs más teendőtök, minthogy ti is asztalra varázsoljátok ezeket a csodákat!…
Bővebben

Drozdik Ági bemutatkozó interjú

Tovább bővült edzői csapatunk egy korábbi fitness modell, maratont teljesítő, triatlonos hölggyel, aki mellette gyógymasszőrként is tevékenykedik, továbbá a TRX…
Bővebben