Ha még legalább 30 évre tervezel előre!

A mindennapi életünkben az ülő életmód egyik negatív következménye az izmaid merevedése. Bármit csinálsz, az izmaid bemerevednek a folyamatos egy pozícióban való üldögélés, fekvés miatt. Amennyiben ez a merevség tartósan fenn áll és nem dolgozol rajta, akkor ez később mozgásszervi problémákhoz fog vezetni. A mobilizációt az izmok merevedése ellen, az ízületek teljes mozgástartományába való visszaállítása végett használjuk.

Ha nincsen meg a kellő mozgástartományod az egyes ízületeknél, akkor a későbbiekben, edzéssel vagy edzés nélkül is sérüléshez fog vezetni. Kérdezz meg bárkit az ismerőseid közül, biztosan találsz olyat, akinek a háta, dereka, nyaka, válla fáj. Nagy százalékban erről az ülő életmód tehet. Mobilizációs technikákkal megpróbálunk hatni a testedre, annak érdekében, hogy megszüntessük ezeket az ülő életmód okozta problémákat.

Miért ajánljuk kezdőknek is?

Kezdő, sportolni vágyó embereknek kifejezetten ajánljuk, mert leginkább rájuk igazak a fentiek, és ők a legveszélyeztetettebbek a sérülések terén is. Minél nagyobb mozgástartományt tudnak “megszerezni”, annál ügyesebbek és erősebbek is lesznek egy-egy erőfejlesztő gyakorlatnál (pl. TRX és Cross órán).

Segít abban, hogy szebben és könnyebben mozogjak?

Igen, minél többet foglalkozol a mobilitásoddal, hajlékonyságoddal, annál ügyesebb, erősebb és gyorsabb leszel. Alapvetően ez az alapja mindennek, mivel esélytelen megerősödni a húzódzkodáshoz, ha pl. fej fölé nem tudod emelni a kezedet. Mobility-t űző vendégekre szokták azt mondani, hogy milyen elegáns a mozgása. 🙂

Keresztedzés, pl. futás esetén jó-e ez nekem?

Ahhoz, hogy a futásteljesítményed fejlődjön, továbbá elkerüld a túlhasználatból adódó sérüléseket, hihetetlenül jó, ha mellette Mobility-t és/vagy erőedzést (Cross, TRX) végzel. Mobility-re azért lenne szükséged, hogy teljes mozgástartományban tudd használni a csípődet, bokádat, amelynek hiánya térdsérüléshez vezethet. 

Nem lehet, hogy ez túl nehéz nekem?

Mint minden edzésünkön, itt is olyan gyakorlatokat hajtatunk végre veled, amelyet képes is vagy végrehajtani. Semmi értelme nem lenne azt csináltatnunk veled, ami nem megy, mivel a gyakorlástól leszel jó valamiben, de ha a rossz mozgásmintát gyakorlod, akkor azt is fogod megtanulni. 🙂

Nézz bele egy Mobility órába

Érdekelne, hogy mikor vannak Mobility edzéseink?

Megnézem az órarendet!

És azt tudtad hogy…? 

A sok üléstől...

…vannak olyan izmok, melyek nem végzik el a támasztó és stabilizáló feladatukat, hanem egyszerűen csak kikapcsolnak, inaktívak lesznek (pl. Farizom, combhajító izom). Más izmok berövidülnek, mások megnyúlnak, amelyek szintén egészségügyi problémákhoz vezetnek (derékfájás, hátfájás stb.)

vagy azt, hogy...

Csupán azzal, hogy két órán keresztül ülő tevékenységet végzel, növeled a cukorbetegség, a háti, nyaki és deréktáji fájdalom, a rák és a szívbetegség esélyét.

Gondolj csak bele...

…reggel felkelsz, beülsz a kocsiba és elindulsz A-ból B pontba, megérkezel a munkahelyedre, majd leülsz az asztalodhoz és dolgozol délutánig. Utána, beülsz megint a kocsiba, hazautazol. Esetleg, ha eközben még iskolába jársz, vagy csak pihenni akarsz, vagy el akarsz olvasni egy könyvet, akkor szintén leülsz. Egészen biztosan vannak olyan napjaid, mikor a nap 24 órájából 16 órát ülve töltesz el.

Tudd meg most, hogyan csatlakozhatsz hozzánk!

Megnézem az összefoglalót!