A következő sorok által azt szeretnénk neked bemutatni, hogy milyen értékeket képvisel a Maradj Mozgásban edzőterem, milyen kultúrát szeretnénk benne kialakítani és, hogy mi szerintünk, miben vagyunk mások, mint bármelyik másik terem.

Reméljük, hogy a soron következő cikkből kristálytisztán látható lesz, hogy miért ezt a nevet adtuk a termünknek, mit jelent számunkra a vállalkozásunk és a Maradj Mozgásban edzőterem vendégei! 🙂

Tartalomjegyzék – a könnyedebb haladás érdekében

Az edzőtermünk kezdeti időszaka röviden

Amikor Dórival elkezdtünk gondolkozni a közös terem lehetőségén, akkor egy dologban már a legelején dűlőre jutottunk.

Inkább a kezdőkkel és újrakezdő vendégekkel szeretnénk foglalkozni, akik elmúltak már 30 évesek.

Ugyan van olyan vendégünk, aki kívül esik ezen a kategórián, de vajon miért gondoljuk azt, hogy nekik szeretnénk elsősorban segíteni?

Leginkább azért, mert úgy érezzük, hogy kezdőkkel és újrakezdőkkel a legnehezebb foglalkozni, továbbá úgy látjuk, hogy a kezdő vendégek nem kapnak annyi figyelmet, amennyire szükségük lenne. Teljesen más véleményen vagyunk nagyon sok edzőteremhez képest ebben a kérdéskörben, de a bemutatkozónk végére te is el fogod tudni dönteni, hogy vajon tényleg mások vagyunk-e vagy sem.

A Maradj Mozgásban edzőterem edzői az első edzőtáborban

A termünket 2020. szeptemberében nyitottuk Dórival, ugyanakkor már előtte fél évvel biztosak voltunk benne, hogy közösen szeretnénk egy termet csinálni, és ez leginkább akkor realizálódott bennünk, amikor megérkezett a Covid 1. hulláma.

A semmiből érkezett és gyakorlatilag a következő 3-4 hónapban mindent megváltoztatott. Márciustól, májusig az online térben tartottunk edzéseket, mint oly sokan, és akkor vált gyakorlatilag biztossá, hogy amint van rá mód, kialakítjuk a saját világunkat.


Mielőtt folytatnánk jöjjön egy gyors kitérő!

Miért választottátok a Maradj Mozgásban nevet? Kérdezhetnéd most…

A válasz igen egyszerű 🙂

Amikor már körvonalazódott a kis termünk gondolata és realizálódott bennünk is, hogy innentől kezdve együtt fogunk egy vállalkozást felépíteni, természetesen megterveztünk mindent előre (pénzügyek,órák,fejlesztések), egy nagyon fontos kérdés azonban hátra maradt: mi legyen a terem neve?

Mivel alapvetően elég kreatívnak valljuk magunkat (azt, hogy miért gondoljuk így megláthatod a csapatépítős videón 🙂 ), így a válasz sem váratott sokat magára. Szó,mi szó,egy kis rásegítéssel azért éltünk, gondoltuk, hogy sokkal gyorsabb lesz a brainstorming, ha némi alkohol is társul az ötleteléshez, így 2020 nyarán beültünk egy kisebb vendéglátóipari egységbe és elkezdtük számba venni a lehetséges neveket.

Abban biztosak voltunk,hogy nem szeretnénk angol elnevezést, illetve törekedtünk arra, hogy, amikor megkérdezik a vendégeket, hogy hová járnak edzeni,akkor ne egy nyelvtörőt kelljen abszolválniuk…

Maga a Maradj Mozgásban elnevezés viszonylag könnyen jött és azt tükrözi, amiben mi is hiszünk, vagyis az élethosszig tartó mozgást.

Az első logótervezetek, Molly-artnak köszönhetjük

A célközönségünk alapvetően a kezdőbb vendégek és nem az élsportolók fejlesztése (ezt is kifejtjük lentebb), akiknél az lenne az elérendő feladat, hogy megszeressék a testedzést és ne csak szezonálisan sportoljanak,hanem igenis maradjanak (mindig) mozgásban.


Tudtuk, hogy nyitás után, gyakorlatilag be is kell majd rögtön zárnunk, de reméltük, hogy 2 hónapig azért sikerül nyitva tartanunk, legalább addig, amíg kialakul egy törzsgárdánk, akik nem szeretnék abbahagyni az edzéseket.

A törzsgárda pár tagja – Maradj Mozgásban edzőteremben

Hálisten ez sikerült, és a novemberi záráskor, volt egy kis brigádunk, akikkel online folytathattuk az edzéseket. A terem, nem túlzás ezt mondani, baromira nem volt kész, éppen csak annyi eszközt vásároltunk meg nyitásra, amennyi arra elég, hogy meg tudtuk tartani az órákat úgy, hogy azok változatosak is legyenek.

Ezt a pár eszközt a 2. hullám idejére kiadtuk a meglévő bérletek mellé ingyenesen, hogy ezzel is változatosabbá tudjuk kicsit tenni az edzéseket.

7 hónapig kellett az online edzéseket csapatnunk, ami brutálisan megterhelő volt mindenki számára, viszont tény, ami tény, sikerült életben tartani a termünket, köszönhetően a lelkes vendégeinknek! 🙂

Brutál lelkes vendégek nélkül nem sikerült volna

Egészen 2021. májusáig, folyamatosan azt terveztük Dórival, hogy melyik hónapban mit szeretnénk fejleszteni, folyamatosan kommunikáltunk a “sportolóinkkal”, hogy mit is szeretnének következő beruházásként a terembe, így kialakult a következő 1 éves tervünk.

Nyitás után (2021. május), tudtuk, hogy a csapatnak nem kis hiánya van a társasági összejövetelekből, rendezvényekből, ezért úgy gondoltuk, hogy a következő évben nagy hangsúlyt kell helyezni a csapatépítő rendezvényekre is.

Aztán a nyarat túléltük, következett egy újabb őszi covid hullám, amely ugyan megint nem volt egy könnyű időszak a számunkra, azonban a céljainkat tudtuk teljesíteni, amely nem volt más, minthogy:

 • Folyamatosan fejlesszük a Maradj Mozgásban edzőtermet
 • Minden hónapban találjunk ki valamilyen csapatépítő rendezvényt, amely növeli a csapat kohéziót
Mióta újranyitottunk, pörög a hibrid edzés is

A csapatunk szépen lassan folyamatosan nőtt, majd télen olyan beruházásokat is sikerült végrehajtani, amelyekre az elején nem is gondoltunk még, hogy szükség lenne rá, aztán kiderült, hogy az egyik legjobb döntésünk volt, az üres, szinte mindenre használhatatlan termet szauna világgá tudtuk átalakítani. 🙂

Májusban aztán elértük a kitűzött céljainkat, nevezetesen azt, hogy a terembe nem igazán lehet már extra eszközökkel hatalmas fejlődést elérni, így eljutottunk oda, ami hatalmas vágyálmunk volt, továbbá sikerült megszerveznünk az 1. edzőtáborunkat is, amely több, mint 30 fővel brutálisan jól sikerült. 🙂

Amennyiben videón szeretnéd megnézni a termünk átalakulását, akkor itt és most ezt is megteheted! 🙂

Gondolkodjunk folyamatokban

Abban biztosak voltunk, hogy amint saját termünk lesz folyamatokban kell gondolkoznunk, úgy tudjuk folyamatosan fejleszteni a termünket, vendégeinket, a vállalkozásunkat. Tervek és folyamatok nélkül még edzést sem lehet vezetni, nemhogy céget építeni…

Ezért elsődleges volt, hogy szabályokat alakítsunk ki, amelyeket Maradj Mozgásban házirend formájában közzétettünk és minden új vendégünknek elküldünk azóta is.


Ez után a 2. legfontosabb dolgunk volt, hogy kell egy sportolói felület, ahol be tudnak vendégeink jelentkezni az órákra, látják a saját statisztikájukat (hányszor voltak edzeni, mikor jár le a bérletük stb.), enélkül a rendszer nélkül nem lehet profin edzőtermet működtetni, továbbá vendégeinknek is egy erős motiváló tényező.

Alapvetően az edzések is folyamatokra, programokra épülnek. Minden kezdő vendégünkkel egy bizonyos folyamaton kell végighaladnunk, hogy elérjük a kitűzött céljukat.

Fontosnak véljük azt, hogy ha bejön valaki a terembe kezdőként, akkor ne ugyanazt csinálja, mint a többi vendég, mivel teljesen másik szinten fog mozogni, és ezt mindenképpen szeretnénk minden új vendég tudomására hozni.

A folyamatban való gondolkodás 2 nagy rendszerben látott napvilágot:

1. Az új vendég folyamatunk, amely kezdő vendégeinket segíti abban, hogy minél gyorsabban beilleszkedjenek a Maradj Mozgásban csapatába, és megtanítja őket a kezdőként való edzés alapelveire.

2. A második nagyon fontos folyamatunk a Szent Hét, amely egy negyedévente esedékes állapotfelmérő hét. Ennek során megtudhatjuk, hogy ki, milyen szinten van jelenleg, továbbá, milyen fejlődési lehetőségei vannak a jövőre nézve. 🙂

A következő pár sorban ezeket mutatjuk be neked!

A vendég az első (új vendég folyamat)

Dórival nagyon régóta azon agyalunk, hogy ha újra kezdő vendégek lennénk, akkor mi lenne az, aminek a legjobban örülnénk.

Melyek lehetnek azok a problémák, amelyekre ha megoldást találunk, akkor jó ideig fennmarad a motiváció és brutális fejlődésen mehetnének keresztül vendégeink.

Hogyan tudjuk őket úgy megszólítani, hogy elhigyjék, hogy képesek fejlődni, képesek elkezdeni az edzéseket, és képesek életmódszerűen beiktatni a mindennapjaikba a mozgást.

Aztán a rengeteg új vendéggel való konzultáció, állapotfelmérések és első edzések hatására rájöttünk, hogy a fentieket, hogyan tudjuk a legkönnyebben megoldani.

Erre hoztuk létre az Új tanítvány folyamatunkat, amely során a kezdő vagy újrakezdő vendégeinket 10 lépésben segítjük hozzá ahhoz, hogy folyamatosan fenntartsuk a sport iránti érdeklődésüket, megtanulják, hogy kezdő vendégként, hogyan érdemes új dolgokat megtanulni, beiktatni a napi életvitelbe, megismerjék termünk szolgáltatásait és lehetőségeket a fejlődéshez.

Ezt a 10 szintet megismerheted, ha csatlakozol a csapatunkba és megtapasztalhatod, milyen a Maradj Mozgásban életérzés! 😉

Az állapotfelmérések királya, a Szent Hét

Az elmúlt másfél évben több 1000 edzést tartottunk a termünkben és folyton azon rágódtunk, hogy vajon, melyik az a rendszer, amely:

– végig fenntartja a vendégeinkben a lelkesedést,
– a fejlődési lehetőséget,
– továbbá, ha nem ott tartanak, ahol szeretnének, akkor rávilágít arra, hogy hogyan is tudják elérni a kitűzött célt.

A legjobb, hogy nem a teremben jöttünk rá a megoldásra, hanem egy húsvéti “nyaralás” során, mikor a Nádasdy kastélyban tettem (Norbi) látogatást, és körbenéztem az Ősök Csarnokában. A Nádasdy család családfájából találkozhatunk személyekkel, hatalmas portrék festmények formájában, amely egyből ámulatba ejtett.

Egyből írtam is Dórinak, hogy:

na figy, kitaláltam mi legyen. Legyen egy állapotfelmérő rendszer, ahol a legjobbakat, azzal jutalmazzuk, hogy felrakjuk őket a falra…

Aztán eltelt egy hét és meg is volt a program. 🙂

Az állapotfelmérőnk negyedévente kerül megrendezésre, amely egy teljes hétig tart, azoknak, akik részt szeretnének venni benne. (párhuzamosan a másik teremben tartunk rendes edzéseket is, de az igazi buli mégiscsak a Szent Hét 🙂 )

Kezdőknek és középhaladóknak szintén motiváló, mivel első körben náluk az a fontos, hogy magukhoz képest fejlődjenek és ezt folyamatosan nyomon tudjuk követni a rendszer által.

Folyamatosan visszajelzést kapnak vendégeink arról, hogy az elért eredmény mit jelent a Maradj Mozgásban edzésrendszerében, hogyan lehet innen elmozdulni és mi legyen a következő lépés a fejlődéshez. 🙂

A programban külön foglalkozunk kezdőkkel, középhaladókkal és haladókkal, így mindenki megtalálja azt a fajta következő célkitűzést, ami a képességei szintjéhez tartozik.

Ezt a programot is tovább szeretnénk fejleszteni, a 2. évadban (2023. márciusától), pedig még több újdonság várható, a folyamatos motiváció fenntartása érdekében! 🙂

Az értékelő táblázat a Szent Héten
Nagyon tündököl a Maradj Mozgásban logó

Ide még egy gyors sztorit szeretnénk befűzni…

A Szent Hét első megmérettetése 2022. júniusában zajlott, ahol a hétfő, kedd és szerdai napon, nagyjából aki akarta letesztelte magát.

A gyakorlatok eredményei után pontokat kaptak a vendégek, amely alapján eldőlt, hogy 1-10-ig melyik kategóriába tartoznak a vendégek.

A csütörtöki és pénteki napon azt hittük Dórival, hogy alig fognak jönni edzeni, tesztelni meg pláne nem, erre megérkezett egy kisebb csapat… nem igazán elégedtek meg azzal az eredménnyel, amit elértek, így inkább tovább próbálkoztak. 🙂

Ez gyakorlatilag úgy nézett ki, mintha a McDonalds-ban lennénk, hatalmas pontgyűjtés ment és azon agyaltak, hogyan lehetne még több pontot szerezni… 🙂

Nyilván nem ez lenne a normális folyamat, de baromi jó volt látni, hogy ennyire felpörögtek egy kis pontgyűjtés okán. 🙂

Dóri nem csak a Maradj Mozgásban edzőterem falán,
de már a munkahelyének falán is szerepel! 🙂

Csapatépítés és rendezvények

Szó volt a fentiekben már arról, hogy mennyire fontos számunkra a csapatépítés és az, hogy azoknak a vendégeknek, akiknek idejük és lehetőségeik engedték szervezzünk csapatépítő rendezvényeket, ahol megismerhetjük őket, és ők is a többi vendéget.

Ezek a rendezvények nagyon jó alkalmak arra, hogy olyan kohéziók jöjjenek létre, amelynek tagjai egymást győzködik arról, hogy kéne jönni ma edzeni.. 🙂

Nem egyszer, nem kétszer fordul elő, hogy ezt halljuk…

ma amúúúgy pihenni akartam, de XY meggyőzött, hogy jöjjek edzeni, utána sokkal jobb lesz minden… 🙂

Ha érdekel, hogy nyitás óta, milyen rendezvényeket szerveztünk a Maradj Mozgásban csapatának, akkor nézd meg a következő videót! 🙂

Erre az évre is vannak ám terveink, vessünk rájuk is egy gyors pillantást! 😉

 • Július – Edzői születésnap és szabadulószoba, mulatozás
 • Augusztus – SUP program
 • Szeptember – Maradj Mozgásban edzőterem 2. születésnapja egybekötve a 2. edzőtáborunkkal
 • Szeptember – Szent Hét 3. negyedéves felmérője.
 • Október – Bogrács party
 • November – Halloween edzés
 • December – Szent Hét 4. negyedéves felmérője
 • December – Évzáró bankett, Szent Hét eredményhirdetés, Karácsonyi edzés
 • December – Szilveszteri edzés

A fentiekből látható, hogy kreativitásban, variálásban, élményekben nem volt hiány, ezt a vonalat szeretnénk a továbbiakban is folytatni, mert ez a rengeteg rendezvény hozzáad valami különlegeset a termünkhöz és csapatunkhoz! 🙂

Jövőkép és célok

Ha idáig elolvastad a bemutatkozó anyagunkat, akkor biztosan van arról sejtésed, hogy van egy igen határozott jövőképünk a következő éveket tekintve, továbbá van egy erős víziónk, amelyet mindenképpen követni szeretnénk.

Mindenekelőtt szeretnénk megmutatni azt, hogy mennyire fontos számunkra az, hogy úgy fejlesszük a termünket, hogy a vendégeink is elégedettek legyenek a változással. Létrehoztunk egy ötletláda funkciót, ahol arra próbáljuk bíztatni minden vendégünket, hogy amennyiben van egy fejlesztési javaslatuk, amely a terem fejlődését célozná meg, akkor nyugodtan küldjék el nekünk, ezáltal is próbáljuk a termet a saját vendégeink arcképére faragni. 🙂

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan néz ki a Maradj Mozgásban ötletláda, akkor kattints a lenti gombra. 🙂

Rövid távú terveink között szerepel, hogy:

 • A Szent Hetet szeretnénk egészen odáig fejleszteni, hogy minden egyes vendég álmából felkeltve is tudja, hogy hogyan képes fejlődni és elérni a következő célt.
  Új ponthatárokat hozunk létre, új feladatokkal alakítgatjuk a programot, szorgalmi feladatokkal tesszük színesebbé és ösztönzőbbé a felmérések közötti időszakot.
 • Szeretnénk az edzőtáborokat (évi 2-t) kötelező eseményként (úgy kötelező, hogy bármi történjék, akkor is megtartjuk) fő csapatépítő rendezvényként kiemelni.
 • A karácsonyi évzáró bankettet egy díjátadóvá fejleszteni, ahol az év egyéni legjobbjait (kezdő, középhaladó, haladó egyéni szinten) jutalmazzuk.

Későbbiekben tervezzük azt is, hogy a legjobb ötletadókat jutalomban részesítjük, de erről majd későbbiekben, az ötletláda oldalán! 🙂

Maradj Mozgásban edzőtábor az év egyik legjobb eseménye volt.

A legnagyobb célunk az a jövőt tekintve, hogy egy olyan több teremből álló közösséget hozzunk létre, ahol kiemelten foglalkoznak a kezdő és újrakezdő, 30 éves kor feletti vendégekkel, azért, hogy a mozgás ne nyűg legyen az életükben, hanem egy olyan stabil pont, amelyre bármilyen krízishelyzetben támaszkodni tudnak…

… és ha már egyszer te is elkezded, akkor mindig MARADJ MOZGÁSBAN! 🙂


Amennyiben kezdő vagy újrakezdő vagy a sportolás, edzés terén és szeretnéd megtudni, hogy milyen alapelvek mentén kezdd el a sportot, akkor kattints a lenti gombra és mutatjuk is mire kell figyelned! 🙂

Ha úgy gondolod a bemutatkozásunk után, hogy szimpatikusak voltunk és szeretnéd nálunk elkezdeni a sportolást, akkor tekintsd meg, hogy milyen szolgáltatásokkal tudunk neked segíteni, céljaid elérésében! 🙂