A következő cikkben szeretnénk összefoglalni részletesen és jól érthetően azt, hogy miért a nyílt napot ajánljuk kezdő, újrakezdő vendégeinknek legelső csatlakozási módként. Továbbá, hogy miben segítheti őket, ha a céljuk az, hogy hosszabb távon is a sport és a mozgás életük részét képezze.

Mikor létrehoztuk edzőtermünket és a csatlakozási módokon gondolkoztunk, akkor az egyik legelső gondolatunk a nyílt nap volt, mivel szerintünk rengeteget segíthet mindenkinek az edzőterem választásban. Mutatjuk is, miért gondoljuk ezt így!

Egy kezdő, újrakezdő, vendégnek az edzőterem megválasztása egy olyan kulcskérdés, amely nagyban meghatározza a későbbi motivációját, fejlődését, egészségi állapotát, edzéshez való hozzáállását. Általánosságban elmondható, hogy aki sportolni szeretne, nem egyből vág bele valamilyen sportmozgásba, hanem tüzetesen átnézi, átgondolja, hogy mi lenne az, amely a számára leginkább megfelelne. Ha úgy dönt, hogy edzőteremben szeretne edzeni, akkor ugyan szűkült a kőr, de még mindig nagyon sok kérdést kell megválaszolni ahhoz, hogy részt vegyen valahol az első órán, ahhoz meg még több idő kell elteljen, hogy megtudja azt, jó döntést hozott-e a kiválasztott edzőteremmel.

Ebben a kérdéskörben szeretnénk segíteni a következőkben. A cikk által összefoglaljuk, hogy milyen tényezőkre kellene figyelni a tökéletes edzőterem választásánál. Mivel a cikk nagyon részletes lesz, ezért létrehoztunk egy tartalomjegyzéket a könnyebb eligazodás érdekében.

Miért tartunk körbevezetéses nyílt napokat?

Sok edzőteremben jártunk már és tudjuk, hogy mennyire stresszes érzés az, mikor először teszed be a lábad egy edzőterem kapuján. Egy sor kérdés fogalmazódik meg a fejedben…

  • Vajon mindenki engem fog nézni edzés közben?
  • Vajon elég jó leszek ahhoz, hogy ne legyen ciki, hogy kezdő vagyok?
  • Ki lesz az edzőm? Segítőkész lesz, vagy magamtól kell kitalálnom mindent?
  • A többi vendég vajon kedves lesz, vagy egyáltalán nem az én közegem?

Mi szerettünk volna szakítani a “hagyománnyal”, amikor is a recepciós hölgynek vagy úrnak kell minden információt 3 perc alatt elmondania edzés előtt. Veled is megesett, hogy így igazítottak útba?

“Most menj balra, aztán egyenesen tovább, majd fordulj jobbra és végül balra hátul lesz az öltöző. “

Ismerős az érzés, mikor úgy mész be az edzőterembe, hogy egyáltalán nem tudod, hogy ki lesz az edződ és edzés előtt 2 perccel találkozol vele először? Ha szerencséd lesz, akkor megkérdezi, hogy van-e egészségügyi problémád vagy sportoltál-e már korábban, de nagyjából itt vége is a beszélgetésnek, mert már kezdődik az óra.

Az ilyen és ehhez hasonló stresszforrások elkerülése végett hoztuk létre az ingyenes nyílt napunkat, ahol 1 teljes órán keresztül beszélgetünk rólad, a céljaidról, bemutatjuk termünket és szolgáltatásainkat, majd pedig eldöntheted mindenféle kötöttség nélkül, hogy elég szimpatikusak vagyunk-e neked ahhoz, hogy nálunk kezdd meg a sportolást és egy egészségesebb életmódot. 🙂

Milyen információkkal lehetsz beljebb a nyílt napunk végeztével?

A következőkben összeszedtük neked, hogy milyen kérdések merülhetnek fel benned megválaszolásra, a nyílt napunk előtt és közben. Lehet, hogy találsz benne néhány olyan információt is, amelyre alapból nem biztos, hogy gondolnál, de a nyílt nap után örülsz neki, hogy szóba került. 🙂

Milyen edzőkkel dolgozik az edzőterem?

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amely felmerülhet benned. Ez határozza meg alapvetően, hogy mennyire leszel motivált, amikor edzésnap van, mennyire fogod tudni elérni a céljaidat és mennyire érzed jól magad a bőrödben.

Mivel nagyon sok minden múlik azon, hogy ki vagy kik lesznek az edzőid, ezért szerintünk nem fér bele az, (legalábbis teljesen kezdő vagy újrakezdő szinten), hogy edzés előtt 1 perccel legyen némi időnk beszélgetni. Szeretnénk megismerni a hozzáállásodat, a céljaidat, a korábbi sportmúltadat és azt, hogy miért érzed azt, hogy most kell elkezdened a mozgást.

Neked pedig kell, hogy legyen rólunk egy első benyomásod, azért, hogy megnyugodj, és tudd, hogy igen jó kezekben leszek, figyelni fognak rám és azonosulni tudok az általuk megismert elvekkel, értékekkel.

A legfontosabb, hogy el tudd képzelni azt, hogy az adott edzőkkel nap, mint nap találkozol, tudsz velük beszélgetni, jól érzed magad a közelségükben. Amint ezt nem tudod elképzelni és nem hiszel bennük, akkor nincs értelme a további közös munkának.

Ha ezt azonban az első edzésen tapasztalod meg, akkor az egész edzésed, de lehet van rá sansz, hogy a teljes edzőterem választás kudarcba fulladt és kezdhetsz elölről mindent. Minél több ilyen rossz élményben lesz részed, annál kevésbé szeretnél új edzőtermet keresni és annál előbb hagyod abba a sportolást.

Nem mellesleg azt is leszűrheted az első találkozás alkalmával, hogy az edző mennyire szereti a termet ahol dolgozik, hogyan beszél róla, vagy a munkájáról, mennyire szeret edzéseket tartani. Milyen képzéseket végzett, mennyire elkötelezett a fejlődésében. Ezek is mind meghatározzák azt, hogy milyen lesz vele a közös munka.

Fontos szempont továbbá az is, hogy hogyan kezelnek téged a nyílt nap alkalmával. Megjegyzik-e azt amit mondasz, reagálnak-e arra, amit kérdezel? Fontosnak tartják azt, hogy minden információ érthető legyen, amit elmondanak? Segítenek abban, hogy megtudd, mi legyen az első lépés, ha el szeretnéd kezdeni az edzéseket? Érdekelte-e őket az, hogy milyen egészségügyi problémával rendelkezel és tudnak rá megoldást adni?

Szóval egy ilyen nyílt nap alkalmával egyből megtudod, hogy mennyire érzed magad fontosnak.

Milyen az edzőterem kinézete, eszközeik állapota?

Ahogy feljebb is írtuk, fontos, hogy el tudd magad képzelni az adott helyen, akár edzés közben is. El tudd képzelni milyen lesz bemenni az öltözőbe, az edzőterembe. A nyílt nap alkalmával van lehetőséged megnézni hol fogsz fürdeni, hol fogsz átöltözni és nem ad-hoc jelleggel kell majd kitalálnod, hogy mit vigyél az első edzésedre.

Az edzőterembe belépve meg tudod nézni, hogy milyen eszközökkel fogsz tudni dolgozni. Nyilván edzőterem válogatja, hogy milyen eszközöket részesítenek előnyben, de azt elsőre fel tudod mérni, hogy igényes-e az adott terem, vagy minden szét van szakadva, esetleg minden csupa kosz és sártenger.

Másik fontos szempont… Vajon milyen távlati tervekkel rendelkezik az edzőterem?

Ezen azért nem szoktak sokat gondolkozni általában az emberek, mert nagyon kevesen mesélnek a terveikről. Nagyon kevesen mondják el (már ha vannak), hogy mit szeretnének kezdeni a közeljövőben, milyen terveik vannak a későbbiekre. Milyen fejlesztéseket szeretnének még végrehajtani és mire helyezik a fő fókuszt a jelenlegi évben.

Ha ezekről hallasz információt, az megint lehet egy pozitív megerősítés. Sokkal jobb egy olyan csapathoz csatlakozni, ahol látod, hogy pontos elképzelésük van arról mit szeretnének az egész céggel. Ha ilyen távlatokban gondolkoznak, akkor valószínűleg azzal is foglalkozni fognak, hogy kezdőként, hogyan kezdd el náluk az edzéseket és hogyan építsenek fel téged.

Ahogy a nyílt napunk alkalmával sétálsz a termünkben érezned kell, hogy milyen a belső légkör. Van-e kedved ott sétálni abban a pillanatban? Tetszik-e a terem elhelyezkedése, a falon található képek, a dizájnelemek? Jóleső érzés-e, hogy ott sétálsz velünk és várod már az első edzés alkalmadat. Ha igen, akkor az megint egy olyan pozitív megerősítés, amely után az első edzésedre már kicsit magabiztosabban fogsz tudni eljönni.

Milyen csapattal rendelkeznek, vajon én beleillenék a képbe?

A legtöbb edzőteremben nem képeznek csapatot, nem hoznak létre csapatépítőket, nem foglalkoznak a csapategységgel. A legjobb fokmérője annak, hogy jó helyen lehetsz a közeljövőben az az, ahogy az edzők, a csapatukról beszélnek.

Hallhatod, mennyire szeretnek velük dolgozni, mennyire sok közös emléket hoztak létre együtt. Amennyiben elmondják a leendő edzőid, hogy alig várják a következő csapatépítő rendezvényeket, mert a korábbiak is elképesztően élménydúsra sikeredtek, akkor tudhatod, hogy emberileg is foglalkozni fognak veled, és nem csak egy leszel a sok közül.

Ha esetleg a terem falán megannyi képet látsz a csapatépítő rendezvényekről (nálunk egy rakás van! 🙂 ), akkor azt is megnézheted, hogy milyen korosztályú vendégek járnak az adott terembe. Ők mennyire szimpatikusak neked, el tudod-e képzelni magad mellettük egy-egy edzésen. Mennyire tudod magad belehelyezni a csapatba. Ezek szerintünk szintén fontos dolgok, amelyek sokat segítenek a döntésedben.

Milyen szolgáltatásokkal rendelkeznek? Van olyan, amely rám szabható?

Az eddigi felsorolásban arról beszéltünk, hogy melyek azok a dolgok, amelyek azonnal feltűnnek és szabad szemmel láthatóak a nyílt nap alkalmával. Most következzenek azok a fontos kérdések, amelyek az edzőterem belső folyamatait, szolgáltatásait mutatják be. Most jön az a rész, ahol igazán látni fogod, hogy beleillesz-e a képbe vagy sem.

Egy jó nyílt napon kell arról beszélni, hogy milyen szolgáltatással rendelkezik az adott edzőterem. El kell mondani az érdeklődőnek, hogy milyen csoportos órákkal rendelkezünk, továbbá, hogy neki személy szerint, mit ajánlunk.

Ezért van arra szükség, hogy előtte megismerjük az adott személyt, mivel sokkal pontosabb útravalót tudunk adni a folytatást illetően. Majdnem minden ember fejében fogalmazódnak meg ilyenkor kérdések.

Pl. egy TRX óra kapcsán esetleg lehet ilyen kérdésed:

” Úgy hallottam, hogy a TRX egy brutál kemény edzés és ehhez nagyon fittnek és erősnek kell lenni. Biztos, hogy én is elkezdhetem? “

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához, nem biztos, hogy elég óra előtt 1 percet beszélni.

A nyílt napon az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket nem csak, hogy megválaszoljuk, de be is mutatjuk a TRX könnyítési és nehezítési lehetőségeit, azért, hogy még tisztább képet kapj arról, hogy miért ajánljuk neked ezt az eszközt és órarendszert. Ha szeretnéd ki is próbálhatod az adott gyakorlatokat, így még biztosabb lesz benned a tudat, hogy megpróbálhatod kezdőként a TRX órát is.

Milyen kialakított rendszerei vannak az edzőteremnek, hogyan szeretnék fejleszteni a kezdő vendégeiket?

Mindenki fejében a legerősebb kérdés az, hogy hogyan fognak vele foglalkozni, hogyan szeretnék fejleszteni a kezdő vendégeket?

Úgy gondoljuk, hogy az nem igazán elég, ha ki van írva egy oldalra, hogy kezdő vendégek jelentkezését várjuk, kezdő edzést tartunk. Mindenki ezt írja ki, mert minden edzőterem szeretne új vendégeket. Ez nem jelenti azt, hogy van is valamilyen folyamata arra, ahogyan a kezdő vendégeket fejleszti.

Sok helyen várják a kezdők jelentkezését, majd ugyanazt kell csinálniuk, mint amit egy haladónak, amely után egy csapásra elveszíti az új vendég a motivációját, miután körbenéz, hogy mennyivel gyengébb, mint a többiek.

A nyílt napunk által lehetőség van arra, hogy beszéljünk arról, hogyan képzeljük el a fejlesztésedet, milyen módon, milyen programmal fogunk dolgozni veled azért, hogy a fenti rossz élményeket elkerüljük és biztonságosan fejlődj.

  • Van-e esetleg állapotfelmérő rendszerük, vagy egyből bedobnak a mély vízbe?
  • Van egy belsős programjuk, amelyben tisztán látszik, hogy mikor, hol tartok vagy csak csináljam az edzéseket, aztán majd meglátom magamon?
  • Esetleg várjak addig, amíg más azt nem mondja nekem, hogy húúú te fejlődtél, vagy én is észre fogom venni magamon?

Ez mind olyan kérdés, amelyet egy átfogó rendszer megválaszol, és te magad is látod, hogy mi a következő lépés, ahhoz, hogy egy magasabb szintre lépj. A legtöbb teremnek erre semmilyen válasza nincsen sajnos, de ha találsz egy olyat, ahol van, ott lehet, hogy jó helyen leszel! 🙂

Nyílt napunk teljes folyamata

Most, hogy rengeteg mindenre felhívtuk a figyelmedet a nyílt nap előnyeivel kapcsolatban, szeretnénk neked bemutatni (most már röviden, mivel úgyis tudsz mindent 🙂 ), hogy mi a nyílt napi rendezvényünk folyamata.

A nyílt napunk két nappal a nyílt nap előtt indul, mivel megkeresünk telefonon egy csütörtöki napon, azzal kapcsolatban, hogy számíthatunk-e rád a szombati napon. Amennyiben még mindig ráérsz és szeretnél részt venni az eseményen, akkor elkezdünk felkészülni a kérdéseidből (ha küldtél nekünk), hogy mire megérkezel, addigra naprakészek legyünk. 🙂

A nyílt napunk általában havonta szombaton délelőtt 9-11 óra között szokott kezdődni és 1 órát vesz igénybe.

Miután mindenki megérkezett, leülünk az egyik teremben és bemutatkozunk, kicsit mesélünk magunkról, az életünkről, az eddigi karrierünkről a sporthoz való kapcsolódási pontjainkról. Azért kezdünk mi, hogy kicsit oldódjon a hangulat, ha esetleg még a megérkezés és az új helyen való megjelenés miatti izgatottság lenne úrrá rajtad. 🙂

Ezután jöttök majd ti és szeretnénk megkérni benneteket, hogy pár szóban meséljetek magatokról. Amit szeretünk ilyenkor kérdezni, az nagyjából az, amit mi elmondtunk magunkról. Fontos látnunk, hogy gyerekkorodban sportoltál-e esetleg, tehát az alapok részben vagy egészben megvannak, vagy soha nem edzettél még, Fontos tudnunk, hogy milyen egészségügyi problémával rendelkezel és nem legutolsó sorban azt, hogy miért szeretnéd elkezdeni a sportolást.

Ha mindenki tud mindenkiről mindent, akkor belevágunk a tour-ba, és megtartjuk a körbevezetésünket. Először elkezdünk mesélni arról, hogy hogyan hoztuk létre a termet, milyen mérföldköveken haladtunk át, hogy a mostani formájában lássátok. Végigmegyünk minden teremrészen, öltözőn, váróhelyiségen, így pontosan fel tudjátok térképezni a terem minden szegletét.

Ezután elkezdünk arról beszélni, hogy milyen szolgáltatásokkal rendelkezünk, miben tudunk nektek segíteni. Itt lesz arról szó, hogy a TRX miért való kezdőknek is, és bemutatunk pár egyszerű gyakorlatot ennek prezentálására. Itt ha szeretnéd kitudod próbálni őket, de természetesen nem kötelező.

Ezek után bemutatjuk, hogyan szeretnénk megvalósítani a kezdőkkel való foglalkozást és beépítésüket a csapatunkba. Milyen folyamataink, rendszereink vannak a segítségetekre és az állandó motivációtok fenntartására.

Hozunk egy-két példát jelenlegi vendégeink köréből. Hogyan foglalkozunk túlsúlyos vendégekkel, térdsérüléssel bajlódó vendégeinkkel, vagy más problémákkal rendelkezőkkel és hogyan tudjuk garantálni mozgás iránti igényüket.

Amint ezeket kitárgyaltuk, megmutatjuk, milyen sportolói oldallal rendelkezünk, amely az edzésekre való bejelentkezéshez és a statisztikákhoz nyújt segítséget, majd az esetlegesen felmerülő kérdéseket megválaszoljuk.

Szóval ez nagyjából 1 órát szokott igénybe venni, de mostanában azt a választ szoktuk kapni, hogy:

“Nincs kérdésem, mindenre kiterjedő választ kaptunk, úgy mindenre! :)”

Vendégvélemények, korábbi nyílt napokról

Szeretnénk pár vendégvéleményt megosztani a korábbi nyílt napjainkról. Nagyon örülünk annak, hogy a nyílt nap által ténylegesen segítettünk minden kérdést eloszlatni kezdő vendégeink fejében arról, hogy megéri-e csatlakozni hozzánk. 🙂

Ha szeretnétek megismerni Erika nálunk töltött első időszakát, akkor olvassátok el a következő, róla készült cikkünket! 🙂

Hogyan tovább, amennyiben megjött a kedved egy nyílt napi részvételhez?

Amennyiben úgy gondolod, hogy szükséged lenne a teremválasztáshoz egy nyílt napra, akkor a folyamat innen már pofonegyszerű, a lenti gomb megnyomásával átkerülsz a nyílt napi oldalunkra, ahol a lenti űrlap kitöltésével látni fogjuk a jelentkezésedet a rendszerünkben.

Utána már csak annyi a dolgod, hogy gyere el szombaton és érezd jól magad! 🙂

Reméljük, hogy segítettünk ezzel a kis cikkel abban, hogy tudd, nem kötelező egyből fejest ugrani a mély vízbe, van olyan megoldás is, ami kevésbé fájdalmas. 🙂

A következő nyílt nap időpontja: 2024.03.16. 09:00